Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Veteriner Hekim Seçimi

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 395
Kayıt tarihi : 10/08/08

Veteriner Hekim Seçimi Empty
MesajKonu: Veteriner Hekim Seçimi   Veteriner Hekim Seçimi Icon_minitimeÇarş. Ağus. 20, 2008 2:55 pm

Köpeğinizin sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için atılacak ilk adımlardan biri, sizin ve köpeğinizin ihtiyaçlarına en iyi şekilde yanıt verebilecek bir veteriner hekim seçmektir. Bu seçimi yaparken, en doğrusunun köpeğinizin sizinle birlikteliğinin ilk günlerinden itibaren aynı hekimin gözetiminde bulunması olduğu düşüncesiyle hareket edin ve ihtiyaçlarınıza uygun hekimi bulmak için köpeğinizin bir sağlık sorunu yaşamasını beklemeyin. Bu konuda sıkça yapılan hataların başında, belli kriterlere uyup uymadığı gözetilmeksizin rutin kontroller ve uygulamalar için eve en yakın ya da fiyatları en cazip olan kliniği tercih etmek gelir. Oysa ki bu rutin muayeneler ve uygulamalar kedinizin sağlığını korumak yolundaki en önemli adımlardır. Dahası, köpeğinizin bir sağlık sorunu yaşaması halinde başvuracağınız veterinerin kedinizin tıbbi geçmişini bilmesi, daha önce geçirdiği hastalıklar ve uygulanmış tedaviler hakkında bilgi sahibi olması büyük önem taşır. İşte bu seçimi yaparken göz önünde bulundurmanız gereken bazı noktalar:

* Öncelikle seçtiğiniz kişinin bir veteriner hekim diplomasına sahip olduğundan emin olun. Muayenehane veya kliniğin kolaylıkla görünür bir yerinde veteriner hekimin diploması ve işyerine ait ruhsat bulunmalıdır. Eğer bunu göremiyorsanız sormaktan çekinmeyin.

* Klinik temiz ve düzenli olmalı, hasta kabulü ve muayene için ayrı bir bölüm bulunmalıdır. Kötü kokan, havasız, hijyen kurallarına uymayan kliniklerden uzak durun.

* Kliniğin tüm bölümlerini görmeyi talep edin. Hasta kabul bölümündeki gösterişli ve şık dekorasyonun gözünüzü boyamasına izin vermeyin.

* Seçtiğiniz klinik haftanın her gününde ve günün her saatinde kolaylıkla ulaşılabilecek bir yerde olmalıdır. Özellikle geceleri ya da hafta sonları ulaşım sorunu olan klinikleri tercih etmeyin.

* Klinik haftada yedi gün 24 saat açık değilse bile, veteriner hekiminiz acil durumlarda ulaşılabilir olmalıdır. Sağlık sorunları mesai saatleriyle sınırlı olmadığı için, mesai saatleri dışındaki acil durumlarda da size hızlı bir şekilde yanıt verecek bir veteriner hekim seçin.

* Klinik olası her türlü sağlık sorununa karşı donanımlı olmalı, eğer veremediği hizmetler varsa bu hizmetleri almanız için sizi doğru yere yönlendirebilmelidir.

* Klinikte birden fazla veteriner hekim çalışıyorsa, bu hekimler arasında seçim yapma olanağınız olmalı ve gerektiğinde kedinizle her seferinde aynı veteriner hekim ilgilenebilmelidir.

* Veteriner hekiminiz köpeğinizle ilgili uygulamalar hakkında sizi bilgilendirmeli, sorularınıza tatmin edici yanıtlar vermeli ve güven telkin etmelidir. Eğer bu konuda şüpheleriniz ya da endişeleriniz varsa bunları açıkça veteriner hekiminizle paylaşın. Yine de güvensizliğiniz devam ediyorsa başka bir hekimin görüşünü almaktan çekinmeyin.

* Kedinizin tıbbi geçmişiyle ilgili tüm bilgiler kayıt altında tutulmalı, talep ettiğiniz takdirde bu bilgiler size de verilmelidir.

* Muayenehane veya klinikte hayvan satışı yapılmamalı, hasta veya gözetim altında tutulan hayvanlar hasta kabul bölümünden ayrı bir yerde bulunmalıdır. Ayrıca muayenehane veya klinikte pansiyon hizmeti verilmemelidir. Veteriner Hekim Muayene ve Poliklinik Yönetmeliği’nin 25. maddesi uyarınca: “Poliklinik ve muayenehanelerde geçici veya sürekli olarak satış, barınma ve eğitim amacıyla hayvan barındırılamaz.”

* Sağlığın değeri parayla ölçülmez ama sağlık hizmetlerinin maddi bir karşılığı vardır. Bu konuda seçim yaparken gerekiyorsa bütçenizden ödün verin fakat kedinizin sağlığından ödün vermeyin. Bununla birlikte, makul olanın çok üstünde fiyatların daha iyi hizmet anlamına gelmediğini de aklınızda bulundurun.

* Veteriner hekiminize köpeğinizin sağlığı ve tedavisiyle ilgili aklınıza takılan her konuda danışmaktan, soru sormaktan çekinmeyin. Tedavinin bir parçası olarak evde sizin yapmanız gerekenler ve olası acil durumlar konusunda mutlaka ayrıntılı bilgi edinin. Unutmayın; köpeğinizin sağlığıyla ilgili tüm sorumluluğu veteriner hekiminize yüklemek yerine, veteriner hekiminizle işbirliği içinde hareket etmelisiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://goldenretrieverfun.yetkinforum.com
 
Veteriner Hekim Seçimi
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: SAĞLIK :: Veteriner seçimi-
Buraya geçin: