Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 Bağırsaklardaki oluşumların alınması

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 395
Kayıt tarihi : 10/08/08

Bağırsaklardaki oluşumların alınması Empty
MesajKonu: Bağırsaklardaki oluşumların alınması   Bağırsaklardaki oluşumların alınması Icon_minitimeÇarş. Ağus. 20, 2008 2:35 pm

Operasyonun Yapılış Amacı

Bağırsak operasyonlarının nedenlerinden birisi de bağırsakların polip, kist veya tümörleridir.
Hastada kendini dışkılama sırasında hafif hafif başlayan kanamalar ile belli eder ve çoğunlukla hastanın genel durumunda bir bozulma yoktur. Dışkıdaki kan genellikle dışkılamadan hemen sonra damla damla anüsden akar. Zaman geçtikce kanamalar artar ve oluşan kansızlığa bağlı olarak hastada halsizlik başlar. Kist, polip veya tümörün büyüyüp tıkanmaya neden olduğu durumlarda ise dışkılama ortadan kalkar. Hasta da genel durum bozukluğu ve iştahsızlık görülür.
Polip kist veya tümörler barsakların her hangi bir bölgesinde görülebilirler. Ancak sıklıkla görüldükleri bölge daha çok kalın bağırsaklardır.
Hastalık genellikle yabancı cisim şüphesi ile yapılan ilaçlı röntgen uygulamaları veya anüsden yapılan endeskopik muayeneler ile teşhis edilir.

Operasyon Öncesi Dikkat edilmesi Gerekenler


Bağırsaklarda tıkanmanın varlığı halinde hasta vakit geçirmeden acil olarak operasyona alınmalıdır.
Bağırsaklarda az da olsa geçişin var olduğu durumlarda hastanın genel durumunun düzenlenmesi amacıyla tedavi uygulanmalıdır. Ancak bu süreyi uzun tutmamak ve hasta operasyona alınabilir hale geldiğinde operasyonu gerçekleştirmek gerekir.
Acil bir operasyon değilse hastayı operasyondan önceki 12-24 saat boyunca aç bırakmak daha rahat bir operasyon açısından önemlidir.
Eğer köpeğinizin herhangi bir ilaç allerjisi varsa bunu hekiminize mutlaka belirtiniz.

Operasyon Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Operasyondan sonra yapılan antibiyotik uygulaması hekimin önerdiği süre ve dozda uygulanmalıdır.
Köpeğin yarayı yalayarak tahrişini ve dikişlere zarar vermesini önlemek amacı ile mutlaka yakalık takılmalıdır.
Operasyon sonrasında çeşitli nedenlerle dikişlerin zarar görmesi olasılığı göz önünde bulundurulmalı ve risk oluşturabilecek atlama zıplama gibi ani hareketler engellenmelidir.
Ayrıca çok fazla havlama özelliği olan köpekler bir kaç gün çevrelerini göremeyecekleri bir yerde tutulmalıdırlar.
Operasyon sonrasında 48 – 72 saat hasta aç bırakılarak serum tedavisi ile genel durum düzenlenmelidir. Daha sonraki bir kaç gün sulu gıdalar dışında bir şey verilmemelidir.
Tam iyileşme yaklaşık 10-12 gün içerisinde tamamlanır ve dikişler alınabilir.
Bu dönemde operasyon bölgesinde olası bir ödeme bağlı şişkinlik, kızarıklık, iltihap vb. bir durum söz konusu olduğunda vakit geçirmeden hekiminize danışmalısınız.
Patoloji raporunun sonucuna göre nüks ihtimaline karşı hasta kontrol altında tutulmalı ve gerekiyorsa kemoterapi uygulamaları yapılmalıdır.

Operasyonlar Sonrası Oluşabilecek Komplikasyonlar


Operasyon sırasında gerekli sterilizasyona, uygun malzeme kullanımına ve operasyon sonrasında düzenli antibiyotik uygulamasına dikkat edildiği sürece oluşabilecek komplikasyonlar yok denilecek kadar azdır.
Ancak, operasyon sonrasında aşırı ve uygunsuz egzersizlerden kaçınılmalı ve dikişler korunmalıdır. Aksi halde eventrasyon (dikişlerin açılması ve iç organların dışarı çıkması) şekillenebilir.
Operasyon bölgesindeki dikişleri köpeğin dişleri ile açma riski olduğu unutulmamalıdır. Bu nedenle operasyon sonrasında mutlaka ve mutlaka yakalık kullanılmalı ve hiç bir şekilde çıkarılmamalıdır.

-Alıntıdır-
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://goldenretrieverfun.yetkinforum.com
 
Bağırsaklardaki oluşumların alınması
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: SAĞLIK :: Ameliyatlar-
Buraya geçin: