Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
AnasayfaAnasayfa  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

 

 HavLama Sorunu

Aşağa gitmek 
2 posters
YazarMesaj
pasagolden

pasagolden


Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 04/08/10

HavLama Sorunu Empty
MesajKonu: HavLama Sorunu   HavLama Sorunu Icon_minitimeC.tesi Ağus. 14, 2010 9:51 pm

ArkadaşLaR benim köpeğim çok havlıyor.ÖzellikLe ben onu yerine kapatırken girmek istemiyor öle böle sokuyorum fakat soktuktan sonra beni ne zaman görse sürekLi havlıyor bu havlama sorununu çözebilirmiyim ?

bi diğer sorum ise havlaması yüzünden bütün komşuLaRla kavqa ettim komsunun teki belediyeye söleyip köpeği aldıracağını söledi elinden geleni ardına koyma dedim ama emin değilim benim evim müstakil bahçesi bana ait komşularım şikayet ederse köpeğimi alamazlar dimi ?
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Erenay
moderatör
Erenay


Mesaj Sayısı : 390
Kayıt tarihi : 28/06/10

HavLama Sorunu Empty
MesajKonu: Geri: HavLama Sorunu   HavLama Sorunu Icon_minitimePaz Ağus. 15, 2010 12:12 am

Eğer belediyede kaydı yoksa alabilirler.Hemen belediyeye-muhtara gidip belge çıkarın.Hiç kimse bir şey yapamaz.Geleleim havlama sorununa.Yanın sesli bri şey koyarsanız susabilir.Kendini yalnız hissetmez.Köpeğinizin Havlama Sorunu


Komşularınızı çıldırtan havlamayı durdurmak elinizde;
Köpekler havlar.
Bu onların doğasında olan, normal bir davranış. Zaten pek çok insanın köpek besleme nedeni de, tehlike anında uyarılmak. Bir yabancı yaklaşırken ya da yabancı bir ses duyduğunda köpeğin havlaması iyi de, bazı durumlarda sizin için değilse bile, komşular için problem olabiliyor bu durum.
Havlama nasıl engellenir?
Sizinle rahatlayabilen ve size güvenen bir köpeğiniz varsa eğer, havlamasını kontrol etmeniz pek zor değil. Köpeğiniz "otur, yat" gibi komutlara uyuyorsa, havlama sorununu da çözebileceksiniz demektir.
• Köpek sahiplerinin hemen hepsinin havlama karşısında ilk tepkisi "hayır" diye bağırmak. Oysa bu, genellikle durumu daha kötü hale getirir. Sahibinin de havladığını sanan köpek, daha şevkle havlamaya başlar.
• Köpeği eğitmenin yolu, tıpkı çocuk eğitiminde olduğu gibi, tutarlı olmaktır. Bir komut bulun kendinize. Mesela "yeter" deyin. Ve bu kelimeyi, hep aynı ses tonuyla söyleyin.
• Sabırlı olun. Davranışları değiştirmek uzun zaman alabilir. Ve bunu yavaş yavaş yapmanız gerekiyor. Öfkenin bir yararı olmaz.
• Köpek istediğinizi yaptığında onu ödüllendirmeniz gerekiyor. Ödül, cezadan çok daha etkin bir eğitim yoludur. Fiziksel cezalar, köpeğinizi korkutmak ve aranızdaki bağı yıpratmak dışında bir işe yaramaz.
• Havladığında köpeğinize sarılmayın. Çünkü ona sarılırsanız, köpeğiniz gerçekten korkutucu bir şey olduğunu düşünerek daha şiddetli havlayabilir. Rahatlatıcı bir sesle konuşun.
• Bir uzmana danışmaktan korkmayın. Hatta bu kişiler, köpeğinizi havlarken görürlerse, daha yerinde öneriler ya da ipuçları verebilirler size...
Köpekler niye havlar?
• Uyarı amaçlı: Köpekler, tehlike anında, bildikleri tek dilde yani havlayarak sahiplerini uyarırlar. Tehlike yaklaşırken, havlama sıklığı ve havlamanın şiddeti de artar.
• Dikkat çekmek için: Genellikle yavru köpekler, dikkat çekmek ve ilgi toplamak için havlarlar. Kulak asmamak zor olabilir. Ama bu durumda onunla ilgilenmek, havlamayı onayladığınızı gösterir.
• Oyun/heyecan havlamaları: Bunlar kısa ve tiz havlamalardır. Köpeğiniz, oyun oynarken heyecanlandığında havlar. Bu gibi durumlarda oyunu kısa bir süre için durdurmak yeterlidir.
• Tanışmak için: Köpeğiniz, civardaki diğer köpeklere kendi varlığını duyurmak ve "Bak, ben buradayım" demek için de havlayabilir.
• Sıkıldığı için: Köpekler enerjisini harcayabilmek için havlayabilirler. Evden çıkmayan ve enerjisini boşaltamayan köpek, havlayarak derdini anlatır.
• Yalnızlık/endişe: Köpeğinizi evde yalnız bırakıyorsanız, onun korkmasına, terk edildiğini sanmasına neden olabilirsiniz. Böyle durumlarda köpeklerin başvurabilecekleri tek silahları vardır: Havlamak. Bu tip havlama, köpeğin yalnız kaldığı süre uzadıkça daha şiddetli hale gelebilir. Komşularınız bu durumdan çok fazla rahatsız olmadan önlem almanızda fayda var.
Yavru köpekler anneleri ve kardeşlerinden ayrıldığında ve yeni bir yere getirildiklerinde yanlarında sürekli olarak birisine gereksinim duyarlar. Yalnız kaldıklarında ise öncelikle sızlanarak daha sonra sızlanmanın şiddetini arttırarak havlamaya başlarlar. Bunun önlenmesi için köpeklerin bulundukları yere, ya saat ya da açık bir radyo konulması iyi sonuç verebilir. Bunun yanı sıra köpeğin bulunduğu ortama bir zil konularak köpek havladığında zile basılarak havlaması engellenir. Diğer bir yöntem ise köpek havladığında köpeğin bulunduğu odanın kapısını çalmak ya da kapıya ucunda ağırlık bulunan bir ip bağlayarak ipi çekip bırakmaktır. Bu eğitim sabır gerektirir, her ağlayışında sabırsız davranarak köpeğin bulunduğu yere gidilmesi olumsuz sonuç verir.

Biraz uzun oldu ama okursanız çözebilirsiniz sanrım:Dİnt araştırıyordum bulunca size yazıyım dedim =)
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
pasagolden

pasagolden


Mesaj Sayısı : 19
Kayıt tarihi : 04/08/10

HavLama Sorunu Empty
MesajKonu: TşkkR edeRim..   HavLama Sorunu Icon_minitimePaz Ağus. 15, 2010 10:43 am

� Yalnızlık/endişe: Köpeğinizi evde yalnız bırakıyorsanız, onun korkmasına, terk edildiğini sanmasına neden olabilirsiniz. Böyle durumlarda köpeklerin başvurabilecekleri tek silahları vardır: Havlamak. Bu tip havlama, köpeğin yalnız kaldığı süre uzadıkça daha şiddetli hale gelebilir. Komşularınız bu durumdan çok fazla rahatsız olmadan önlem almanızda fayda var.

Sanırım ßu ßenimkine uyuyor önlemini alıcam muhtarlıktanda bugün o belgeyi çıkartıcam..
Sizede çok teşekkür ederim çok sağolun..
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
Erenay
moderatör
Erenay


Mesaj Sayısı : 390
Kayıt tarihi : 28/06/10

HavLama Sorunu Empty
MesajKonu: Geri: HavLama Sorunu   HavLama Sorunu Icon_minitimePaz Ağus. 15, 2010 10:51 pm

Önemli değil.Mutlu günler=))
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
 
HavLama Sorunu
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» havlama sorunu
» havlama

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
 :: BAKIM-BESLENME :: BAKIM BİLGİLERİ-
Buraya geçin: